Lees verder
Het CHAPLIN-project van Circular Biobased Delta en vele andere partijen is genomineerd voor de WOW-prijs 2021.
Redactie / Bergen op Zoom

In CHAPLIN werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de grondstof in asfalt, fossiel bitumen, te vervangen door lignine. Liginine is een bestanddeel van hout en planten, die als reststroom vrijkomt bij de productie van onder andere pulp en cellulose. Het neemt koolstofdioxide op uit de atmosfeer en legt die voor langere tijd vast als het in asfalt wordt verwerkt. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroenen van de wegenbouw-industrie en CO2 reductie. Bovendien krijgt de wegenbouw hiermee een alternatief voor bitumen, waarvan zowel de kwaliteit als de beschikbaarheid tegenwoordig onder druk staan.

Vernieuwing

In totaal zijn er 8 genomineerden voor de prijs, die in het leven is geroepen door WOW, het platform voor weg-, vaarweg en waterbeheerders, van gemeenten, provincies, rijkswaterstaat, waterschappen, havenbedrijven, drinkwaterbedrijven of de Rijksoverheid. De WOW-prijs brengt projecten onder de aandacht die door hun wil en durf inhoudelijke vernieuwing mogelijk maken. Alle genomineerden zijn te bekijken op de website van WOW.

De winnaars worden bekend gemaakt in de Week van de WOW-factor begin november 2021. Zij winnen een geldbedrag van €10.000 (juryprijs) en/of €5.000 (publieksprijs) om de samenwerking een stap verder te brengen.

Stemmen kan op de website van WOW, zie de link hieronder.

Beeld: CBBD/YouTube