Lees verder
Consortia van onderzoeksinstituten en andere organisaties) in Nederland en Braziliƫ kunnen vanaf nu financiering aanvragen voor gezamenlijk interdisciplinair onderzoek naar duurzame productie van biomassa voor een biobased economie.
Redactie / Den Haag

De Nederlandse stichting voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Braziliaanse Stichting Onderzoek SĆ£o Paulo (FAPESP) hebben hiervoor een gezamenlijke call uitgebracht. Het doel van deze call is contextspecifieke oplossingen voor een duurzaam landschapsgebruik waarin een scala van functies en eisen zijn gecombineerd. Onderdeel van het project moet een diepgaande casestudy-analyse zijn die leidt tot de ontwikkeling van overdraagbare en elders toepasbare lessen.

Consortia die hiervoor fondsen willen aanvragen, moeten zijn samengesteld uit onderzoekers uit Nederland en SĆ£o Paulo. De maximale looptijd van de projecten bedraagt vijf jaar. Er kan maximaal ā‚¬ 700.000 worden aangevraagd bij NWO. FAPESP zal dit matchen in termen van onderzoeksinspanningen.

Voorstellen moeten zowel bij NWO als bij FAPESP worden ingediend. De deadline voor het indienen van de Letter of Intent (NWO) en SP researcher eligibility check (FAPESP) is 31 augustus 2021. De deadline voor de voorstellen is op 21 september 2021.

Op 1 juni om 15:00 (NL) / 10:00 (BR) zal een webinar worden gehouden met informatie over de focus, de procedure en de aanpak van het impactplan. Aanmelden kan via e-mail naar Braziliƫ-MF@nwo.nl. Ongeveer twee weken na het webinar volgt een online matchmaking-evenement.

Beeld: TB studio/Shutterstock