Lees verder
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) opent binnenkort een oproep (call for proposals) voor maatschappelijk relevant onderzoek op het gebied van ‘Circulaire plastics’ en ‘Biogrondstoffen’. Informatie over deze call is reeds gepubliceerd op de NWO-website.
Redactie / Utrecht

Het doel van deze zogeheten call for proposals Circulariteit is om interdisciplinair onderzoek te stimuleren dat de transitie naar een duurzaam circulair koolstofsysteem bevordert. De focus omvat de gehele waardeketen: grondstoffen, productie, het (her)gebruik van halffabricaten, producten en koolstof in de afvalfase. De uitdaging ligt in het integreren van maatschappelijke en technologische innovaties over de gehele keten. De sectoren industrie en agrifood staan hierbij centraal.

Cofinanciering

Voor deze call for proposals is een budget van € 5.000.000,- beschikbaar. Financiering kan worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totale omvang van € 750.000,- tot € 1.500.000,-, waarbij minimaal 15% van de totale projectfinanciering wordt ingebracht via cofinanciering. Deze cofinanciering mag zowel in-cash als in-kind geleverd worden. Minimaal 50% van de totale cofinanciering moet van private oorsprong zijn.

De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 26 januari 2021, 14 uur CET. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 25 mei 2021, om 14 uur CET.

Meer informatie is te vinden op de website van NWO

Beeld: Pinkasevich/Shutterstock