Lees verder
Braskem, de Braziliaanse producent van biopolymeren en het Thaise petrochemiebedrijf SCG Chemicals willen samen een fabriek in Thailand bouwen voor de productie van 200kt bio-PE per jaar. Daartoe hebben zij een joint venture overeenkomst getekent voor de oprichting van de Braskem Siam Company Limited.
Redactie / Rotterdam

Het biobased polyethyleen dat op de markt wordt gebracht onder Braskem’s merknaam I’m green™, wordt gemaakt via de dehydratie van ethanol uit suikerriet. Deze duurzaam gewonnen, hernieuwbare grondstof vervangt traditionele op aardolie gebaseerde grondstoffen. Hiermee wordt de CO2-voetafdruk van kunststofproductie drastisch verminderd.

I’m green biobased polyethyleen wordt toegepast in verschillende producten, waaronder voedsel- en drankverpakkingen, producten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging, speelgoed, huishoudelijke artikelen en plastic zakken. Net als regulier polyethyleen kan het mechanisch of chemisch worden gerecycled.

“De samenwerking met SCG Chemicals draagt bij aan onze belofte om tegen 2030 één miljoen ton groene producten te produceren”, zegt Roberto Bischoff, CEO van Braskem.

De samenwerking tussen Braskem en SCGC is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en een definitieve investeringsbeslissing door de partners.

Kijk voor meer informatie op de website van Braskem

Beeld: Braskem