Lees verder
NatureWorks gaat een nieuw Ingeo™️ PLA-productiecomplex bouwen in Thailand. NatureWorks is van plan meer dan 600 miljoen dollar te investeren in de bouw van het complex, dat productielocaties voor melkzuur, lactide en polymeer zal omvatten, waardoor het 's werelds eerste volledig geïntegreerde PLA-fabriek wordt.
Redactie / Thailand

De bouw van het nieuwe productiecomplex in de provincie Nakhon Sawan gaat in het tweede kwartaal van 2022 van start. De opening wordt verwacht in 2024. De faciliteit krijgt een jaarlijkse capaciteit van 75.000 ton Ingeo biopolymeer en produceert de volledige portfolio van Ingeo-kwaliteiten.

NatureWorks is een joint venture van chemiebedrijf GC en Cargill en was in 2002 het eerste bedrijf dat op commerciële schaal PLA-biopolymeren produceerde. In 2013 breidde het bedrijf zijn vlaggenschip fabriek in Blair, Nebraska, uit tot een jaarlijkse totale capaciteit van 150 kton, waarmee het de grootste PLA-productiefabriek ter wereld werd. De capaciteit van deze fabriek zal nog verder worden uitgebreid, zo kondigde NatureWorks vorig jaar aan. Ingeo biopolymeren worden onder meer toegepast in 3D-printing en hygiëne, maar ook voor composteerbare koffiecapsules, theezakjes, flexibele verpakkingen en voedselgerei.

Kijk voor meer informatie op de website van NatureWorks.

Beeld: Nakhon Sawang Biocomplex/Naturworks