Lees verder
Black Bear heeft net voor het weekend de benoeming van Victor Vreeken tot CEO bekendgemaakt. Hij start per direct als opvolger van Silvio Ghyoot, die heeft besloten om mogelijkheden buiten het bedrijf na te streven.
Redactie / Eindhoven

Vreeken (48) is sinds januari 2020 in dienst bij Black Bear Carbon als Chief Technology Officer. Daarvoor werkte hij bij Avantium, waar zijn laatste functie Chief Operations Officer was voor Renewable Polymers business. Hij bekleedde eerder diverse functies bij DSM. Bij Black Bear gaat hij leiding geven aan de commerciële uitrol van de technologie van het bedrijf. Black Bear wint op een schone en duurzame manier carbon black (roet) terug uit gebruikte banden: een veelgevraagde kleurstof. De huidige fabrikanten van carbon black produceren roet in een vervuilend en emissierijk proces, door het verbranden van olie.

Black Bear is van plan om het voortouw te nemen in de overgang naar een circulaire economie voor banden, door het realiseren van honderden banden-upcyclingfabrieken met lokale partners over de hele wereld, te beginnen in Europa. Als Black Bear zijn volledige potentieel bereikt door elke afgedankte band te hergebruiken, zal Black Bear het wereldwijde jaarlijkse olieverbruik met meer dan 215 miljoen vaten verminderen.

Half mei maakte het bedrijf bekend € 7.5 miljoen te hebben opgehaald voor de bouw van zijn eerste flagship fabriek op industriepark Chemelot in Geleen.

Beeld: Carsten Schlipf/Shutterstock