Lees verder
Het Biosinstrum in Oosterwolde is winnaar geworden van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Dat is bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de eerste dag van de BouwBeurs.
Redactie / Utrecht

De gemeente Ooststellingwerf had Paul de Ruiter Architects opdracht gegeven tot het ontwerp van het uitzonderlijk duurzame gebouw op het Ecomunitypark. Het Biosintrum is een energieneutraal gebouw, dat voor meer dan 80% bestaat uit biobased materialen en een inspiratiebron vormt voor studenten en professionals. Volgens de jury bevestigt dit project dat de toepassing van biobased materialen geen science fiction maar realiteit is. ​

In de categorie bouwmaterialen & -systemen is SUPERLOCAL-Super Circulair Estate de beste. De ambitie van deze circulaire gebiedsontwikkeling is om de materialen van drie leegstaande hoogbouwflats in Parkstad Limburg te hergebruiken voor de bouw van circa 130 sociale huurwoningen en de inrichting van het openbaar gebied.

De biocomposiet fietsbrug in Ritsumasyl viste achter het net; tot beste civiele kunstwerk werd de Hoogwatergeul Veessen Wapenveld gekozen.