Lees verder
Technologie zal een consument niet in het hart raken. Een term als 'biobased' werkt vaak alleen maar verwarrend. Vandaar dat Bioserie de term 'plant-based' gebruikt voor haar biobased speelgoed op basis van PLA.
Hong Kong

Stephanie Triau, oprichter/directeur van Bioserie, sprak vorige week tijdens het congres Biobased Industry 2017 in Spijkenisse. Zij richtte Bioserie in 2009 op. Destijds woonde ze in Hong Kong en kwam het idee op om mobiele telefooncovers op basis van bioplastics te produceren/marketen. De keuze voor dit product was deels gelegen in de hoge rotatie van mobiele telefoons in allerlei formaten. Kortom, een potentieel hoog volume.

Toch koos Stephanie uiteindelijk voor een andere productgroep: speelgoed voor kleuters en peuters. Een high involvement categorie. ‘Jonge moeders zijn erg bezig met gezondheid, vooral voor hun kroost. Ik zag een markt voor duurzaam, kunststof speelgoed als een tegenhanger van andere natuurlijk spelmaterialen op basis van hout of rubber. Onze producten hebben de pre dat ze geen bpa’s of pvc bevatten. Daarnaast zijn deze functioneel in de zin dat kinderen er vaak mee spelen en dat ze makkelijk te reinigen zijn. Biobased of plant-based zijn geen usp’s voor onze klanten.’