Lees verder
De duurzaamheid van superabsorberende polymeren/hydrogels (SAP) in vele medische, hygiënische, consumenten- en agro-producten, typisch met een korte levensduur, schreeuwt om "vergroening". In Vlaanderen ontwikkelt het BioSAPs-consortium daarom biogebaseerde en biologisch afbreekbare SAP-oplossingen op basis van verschillende biogebaseerde bouwstenen (bv. polyesters, polysacchariden of polypeptiden), die de algemene duurzaamheid van de levenscyclus kunnen verbeteren.
Redactie / Antwerpen

Om het consortium te completeren, is het BioSAPs-consortium samen met het Vlaamse innovatiecluster Catalisti op zoek naar bedrijven die actief zijn op het gebied van verschillende beoogde toepassingen:

  • een bedrijf dat actief is in watervasthoudende technologieën en op zoek is naar biologisch afbreekbare SAP’s (bv. in de landbouw of bouw);
  • een bedrijf met expertise op het gebied van diagnostische instrumenten en/of medische hulpmiddelen;
  • een bedrijf met expertise op het gebied van de ontwikkeling van basismaterialen voor wondhelende producten en/of hygiëneproducten;
  • andere bedrijven met belangstelling voor biologisch afbreekbare SAP’s.

Het huidige consortium bestaat uit een bedrijf dat actief is op het gebied van polymeerarchitectuur en een bedrijf dat microbiële processen ontwikkelt en ervaring heeft met de beoordeling van de biologische afbraak van kunststofpolymeren.

Zie de Catalisti-website voor de volledige oproep (RfP) en reageer vóór 5 oktober 2021.

Beeld: Gilmanshin/Shutterstock