Lees verder
Over drie weken is het zo ver, dan wordt in het Duitse Düsseldorf van 4 tot en met 6 mei, voor de tweede maal de bio!PAC conferentie gehouden. Extra aandacht is er dit jaar voor de heftige discussie die wereldwijd wordt gevoerd over biobased verpakken en bioplastics.
Düsseldorf

De olieprijzen zijn op het moment laag, waardoor bioplastics op het moment in verhouding duur zijn. Maar duidelijk is wel dat er iets moet gebeuren om de druk op het milieu te verlagen en dat goede end-of-life scenario’s noodzakelijk zijn. Tijdens het derde bio!PAC Business Breakfast, op zaterdag 6 mei, zal ‘biobased verpakken in de circulaire economie’ dan ook centraal staan. Onder andere het gerenommeerde NOVA Institute, de Wageningen University & Research (WUR) en verschillende Europese kennisexperts op het gebied van compostering en vergisting, geven hun visie op de discussie.

Tijdens de conferentie is er verder natuurlijk uitgebreid de gelegenheid voor brand owners om te vertellen waar zij tegenaan lopen bij het verduurzamen van hun verpakkingen. Zij krijgen tevens de mogelijkheid om daarbij hun specifieke innovatievragen uit te zetten. Een van de brand owners die aan het woord komt is Marcel Keuenhof van Wessanen.

Biobased verpakkingsproducenten zullen laten zien hoe ver zij zijn met hun innovaties en wat er op dit moment al mogelijk is op het gebied van biobased verpakken. Bio!PAC is dan ook een must voor verpakkingsdeskundigen.

Bio!PAC 2017 wordt georganiseerd door bioplastics MAGAZINE en Green Serendipity.