Lees verder
Dankzij de oorlog in de Oekraïne weet iedereen hoe afhankelijk Europa van is van de invoer van fossiele brandstoffen uit Rusland. Zelfs sceptische politici spreken nu in termen als 'vrijheids-energie' over hernieuwbare energiebronnen als alternatief. Voor mensen die zich al langer met hernieuwbare energie bezig houden, zeker als het gaat om biomassa, is dit niet verrassend.
Redactie / Brussel

Er zijn nog uitdagingen bij het gebruik van bio-energie. Die komen uitgebreid aan bod tijdens de European Biomass Conference and Expo (EUBCE) in mei 2022. Vooruitlopend daarop spreekt Heinz Ossenbrink, voormalig lid van het Joint Research Team (JRC) van de Europese Commissie en online coördinator van EUBCE, de voordelen van biomassa in een live event op 23 maart. Die voordelen liggen op het gebied van continuïteit van de energievoorziening, doelstellingen inzake broeikasgasreductie en het scheppen van werkgelegenheid door de introductie van technologie. Heinz gaat verder in op tijdschema’s, kosten, competitieve landbouw, de vooruitgang in biogas en potentieel.

De gratis online (Zoom) sessie start op 23 maart om 14:00 uur CET. Zie de inschrijflink hieronder. Meer informatie over EUBCE is te vinden in de agenda.

Beeld: J.H. Bispo/Shutterstock