Lees verder
Mag je biologisch afbreekbare verpakkingen of zelfs hondepoepzakjes zo maar in de natuur dumpen? Natuurlijk niet. Maar in de gft- of groenbak? Kunststofproducenten, verpakkingsdeskundigen en afvalverwerkers werden het er niet echt over eens, tijdens de bijeenkomst Biodegradable plastics… When and where? op 3 oktober 2018 op de Avans Hogeschool, in Breda.
Redactie / Breda

De bijeenkomst over afbreekbare plastics was georganiseerd door het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en BioBase4SME met de bedoeling een einde te maken aan de verwarring over de termen biobased en biodegradability. Dat bleek nog niet zo makkelijk.

Composteerders zien bijvoorbeeld liefst helemaal geen plastics in de groenbak, ook niet als die afbreekbaar zijn. Het kan namelijk wel eens twee jaar duren voordat ze zijn verdwenen. Biodegradable plastics maken die net zo snel vergaan als groenafval, is haast onmogelijk en bovendien onpraktisch. En dus verdwijnen wel- en niet-afbreekbare plastics samen in de verbrandingsoven, alle goede bedoelingen van de fabrikanten en consumenten ten spijt.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie online.