Lees verder
Biologisch afbreekbare kunststoffen lijken de oplossing voor de actuele problemen als plastic soup, plastic afval in de bermen, het scheiden van huishoudelijk afval. Klopt dat wel?
Redactie / Breda

Recyclers zeggen van niet; zij wijzen composteerbare plastics geheel af. Is dat terecht? En welke invloed zal EU-regelgeving voor ‘Single Use Plastics’ hebben op het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen?

Om antwoord te geven op deze en andere vragen, organiseert het Centre of Expertise BioBased Economy (Coe BBE) op 3 oktober het event Biodegradable plastics… When and where? Het is gericht op iedereen die deelneemt aan de waardeketen van kunststoffen, variërend van producenten en kopers tot beleidsmakers en afvalverwerkers. De bedoeling is miverstanden uit de weg te ruimen over het verband tussen biologisch afbreekbare en biobased kunststoffen en de laatste stand van zaken in de markt te belichten.

De dag begint met een rondetafeldiscussie over hedendaagse biologisch afbreekbare kunststoffen en hun toepassingen. Bedrijven presenteren innovaties op dit gebied en ontmoeten kopers. ’s Middags zijn er diverse workshops. Karin Molenveld (Wageningen UR Food & Biobased Research) sluit de dag af.

Aanmelden voor dit evenement kan nog steeds! Deelname is gratis. Kijk in de agenda voor details.