Lees verder
Het project Bioeconomy Awareness and Discourse Project (BioCannDo) heeft een speciale website, waarop ze op alle mogelijk manieren consumenten proberen te informeren over de biobased economie en biobased producten. De website AllThings.Bio is een initiatief van een consortium, waar onder andere het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) deel van uit maakt.
Brussel

Doel van het BioCannDo project is om de consument er bewust van te maken, dat we van fossiele grondstoffen moeten overstappen op biobased grondstoffen. Deze biomassa moeten we onder andere halen uit de landbouw, bosbouw, en bronnen uit de zee. Volgens de partijen achter het project kunnen we alleen door een transitie van een fossiele- naar een bio-economie Europa duurzamer maken, groei stimuleren en banen creëren. Maar veel consumenten zijn zich hier totaal niet van bewust, zo is te lezen op de website.

Om deze bewustwording te stimuleren staat de website vol met artikelen, video’s, fact sheets en nieuws over de biobased economie en biobased producten. Het BioCannDo project loopt nog tot september 2019 en wordt mede gefinancierd vanuit het Bio Based Industries Joint Undertaking onder het Europese Horizon 2020 research en innovatie programma.