Lees verder
De Duitse bedrijven BIO-LUTIONS en Phytowelt en het Finse Paptic® zijn de winnaars van de 'Bio-based Material Award of the Year 2017'. De awards werden uitgereikt tijdens de tiende International Conference on Bio-based Materials in Keulen.
Hamburg

De eerste plaats ging naar BIO-LUTIONS. Zij ontvingen de award voor hun verpakkingsmateriaal gemaakt van afval uit de landbouw. Het bedrijf produceert high performance ecologische en duurzame verpakkingen en wegwerp servies, gemaakt van landbouw residu. Ze werken daarvoor samen met kleine boeren in India en China.

Het Finse Paptic® werd tweede met de next generation papieren tassen. Ze vervangen op olie gebaseerde plasitcs door biobased, recyclebare en herbruikbare  Paptic® materialen. Hiervoor gebruiken ze een nieuwe houtvezel voor het maken van een bioplastic composiet papier, waarin de voordelen van papier, plastic en stoffen worden gecombineerd. Het materiaal kan worden gerecycled in bestaande papier recycling installaties.

De derde plaats was voor Phutowelt GreenTechnologies. Zij ontwikkelden met behulp van biotechnologie een parfum uit framboos. Het (R)-alpha-Ionone is het hoofdcomponent van framboos parfum. Normaal gesproken wordt het chemisch verkregen, maar Phutowelt heeft een proces ontwikkeld om dit op een biologische manier te genereren.