Lees verder
Het Finse bedrijf Arctic Biomaterials heeft de innovatieprijs 'Bio-based Material of the Year 2018' gewonnen, voor zijn afbreekbare glasvezelversterkte PLA.
Redactie / Keulen

Deze innovatie maakt het mogelijk dat biobased plastics kunnen worden gebruikt in technisch veeleisende duurzame toepassingen en toch composteerbaar zijn aan het einde van hun levensduur. Het vezelmateriaal kan ook worden gebruikt voor verschillende andere biopolymeren.

De tweede award gaat naar Cardolite Corporation (VS/België) met zijn niet-toxische blocking agent NX-2036 voor toepassing in de coating- en lijmmarkt. De agent wordt gemaakt uit residuën van cashewnotendoppen. De derde award ging naar AIMPLAS in Spanje, voor biologisch afbreekbare verpakkingsnetten voor groene bonen.

De winnaars werden gekozen op de 11e internationale conferentie over biobased materialen, 15-16 mei 2018 in Keulen, Duitsland, georganiseerd door het nova-Instituut. Het is een van de grootste conferenties op dit gebied in Europa, met belangrijke onderwerpen zoals grondstoffen van de eerste en tweede generatie, biobased bouwstenen, polymeren en milieuoplossingen. Lees het bericht over alle genomineerden in Agro&Chemie.