Lees verder
Circular Biobased Delta (CBBD) en Holland Circular Hotspot (HCH) gaan ondernemers uit de Deltaregio een internationaal podium bieden voor hun best practices op circulair en biobased gebied.
Redactie / Bergen op Zoom

Holland Circular Hotspot is een publiek-privaat platform waarin bedrijven, kennisinstellingen en (lokale) overheden samenwerken om internationale samenwerking en kennisuitwisseling over de Nederlandse circulaire economie te bevorderen en te ondersteunen.

De Deltaregio loopt internationaal aan kop in de transitie naar een duurzame, circulaire, biobased, groene economie, dankzij een unieke combinatie van hoogwaardige chemische/biotechnologische industrie, hoogtechnologische land- en tuinbouw en unieke logistieke infrastructuur (havens), toonaangevende kennisinstellingen en betrokken overheden. CBBD-programma’s als Biorizon (bioaromaten) en CHAPLIN (bioasfalt) trekken ook in het buitenland aandacht. Via de samenwerking met Holland Circular Hotspot kunnen ondernemers hun best practices nog beter internationaal promoten. De samenwerking wordt vereenvoudigd doordat HCH-directeur Freek van Eijk onlangs is aangetreden als vice-voorzitter van CBBD.

Bedrijven uit de Delta kunnen hier gebruik van maken door hun best practices eenvoudigweg aan te dragen via een online formulier. Holland Circular Hotspot brengt ze vervolgens onder de aandacht bij de ambassades en het eigen internationale CE-hub netwerk.

Beeld: ArtisticPhoto/Shutterstock