Lees verder
Freek van Eijk, CEO van Holland Circular Hotspot en Managing Director van Acceleratio, is benoemd als bestuurslid en vice-voorzitter van de stichting Circular Biobased Delta. Met deze gedreven bestuurder is het nieuwe bestuur klaar voor de toekomst.
Redactie / Bergen op Zoom

Samen met het recent aangestelde Versnellingsteam van Circular Biobased Delta gaat Freek zich inzetten om de transitie richting een groene en rendabele economie te versnellen. Een transitie die in deze tijden hoger op de agenda staat dan ooit.

Voorzitter van de stichting Willem Sederel: “Het bestuur heeft veel inhoudelijke expertise aan boord maar had behoefte aan versterking richting het initiëren van projecten en het aantrekken van partijen en financieringsbronnen. Freek heeft een sterke drive en de kennis en ervaring om dit voor elkaar te krijgen. Mijn collega-bestuurders Herman de Boon, Manon Baartmans en ik zijn dan ook verheugd met zijn komst. Hij is een circulaire economie aanjager van het eerste uur en brengt veel kennis en een groot netwerk in.”

Kennis en passie

Bij Holland Circular Hotspot creëert en versterkt Van Eijk export- en investeringskansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van de circulaire economie en draagt hij bij aan internationale uitwisseling van kennis en innovatie. Met zijn bedrijf Acceleratio was hij initiatiefnemer van de eerste Internationale Green Deal ‘The North Sea Resources Roundabout’. Daarvoor was hij onder meer Directeur strategie en Public Affairs bij multinational SUEZ en bestuurslid bij de Vereniging Afvalbedrijven en de Stichting Maatschappij en Onderneming.

Freek van Eijk: “Het linken van de hoogtechnologische agro-food en chemieketen en het bij elkaar brengen van de kennis en passie van de betrokken overheden en samenwerkingspartners, biedt grote kansen voor de groene economie in de Delta regio. Die kansen verzilveren is in het belang van de noodzakelijk klimaatambities en het zo slim en hoogwaardig mogelijk gebruik maken van grondstoffen, maar ook voor de werkgelegenheid en internationale betekenis van ons land. Juist nu, midden in de Covid-19 crisis, worden we ons meer bewust van de afhankelijkheden en bijeffecten van de oude economie. Daarom moeten we harder dan ooit werken aan een toekomst met een weerbare, circulaire, duurzame en concurrerende economie. Mooi om hier mijn steentje aan bij te mogen dragen en ik hoop dat velen samen met CBBD deze handschoen willen oppakken.”

Beeld: Circular Economy Summit 2019, Embassy of Sweden/Youtube