Lees verder
Rob Beekers is de nieuwe voorzitter van het BIC-bestuur. Hij werd vorige week formeel bekrachtigd tijdens de Algemene Vergadering van BIC. Rob is directeur New Business Development bij Cargill Bio-Industrial Group en is sinds 2019 lid van het BIC Bestuur.
Redactie / Brussel
Vlnr. Rob Beekers, Mat Quaedvlieg
Vlnr. Rob Beekers, Mat Quaedvlieg

Rob werkt bij Cargill in Nederland en is sinds 1996 bij diverse afdelingen actief, waaronder Food, Industrial Starches en Bio-based Coatings, Adhesives, Sealants en Elastomers. Hij neemt het stokje over van Mat Quaedvlieg van SAPPI, die vijf jaar voorzitter van de BIC was.

Onder Mat’s voorzitterschap kon BIC het partnerschap met de Europese Unie (de CBE JU) voortzetten, en BIC verder ontwikkelen als de toonaangevende Europese vereniging voor de biobased economie. Samen met de Raad van Bestuur breidde hij de activiteiten van BIC uit tot bedrijfsontwikkeling, toegang tot financiering en onderwijs.

Tijdens de Algemene Vergadering werden ook negen nieuwe industriële leden verwelkomd: Aida Nano SL, Givaudan, Fermentalg, Kiverdi, Nordzucker, Soprema SAS, Synthos, Ynsect en Waterskins (winnaars van de BISC-E wedstrijd in 2021). Nog eens 14 geassocieerde leden hebben zich bij de BIC aangesloten, wat aangeeft dat de onderzoeks- en academische gemeenschap bereid is om samen met de industrie te werken aan het op de markt brengen van innovaties.

Voor meer informatie, zie de BIC-website.

Image: Romolo Tavani/Shutterstock