Lees verder
Bezoekers aan de Lignofuels 2024 conferentie in Helsinki krijgen de mogelijkheid om een uniek bezoek te brengen aan de nieuwe Fintoil Bioraffinaderij in de haven van Hamina-Kotka, Finland.
Redactie / Hamina

Hier wordt ruwe tall-olie (een restproduct van de houtpulpindustrie) geraffineerd tot grondstoffen voor uiteenlopende producten, zoals biobrandstoffen, lijmen en bindmiddelen, autobanden, inkt en zelfs gezondheids- en welzijnsproducten en parfums.

De bioraffinaderij is sinds het najaar van 2022 operationeel en maakt gebruik van de intelligente tall oil fractionation technologie NEXPINUSâ„¢ onder licentie van Neste’s Engineering Solutions (NES). Biogrondstoffen worden hierbij gefractioneerd met behulp van thermische energie en vacuüm.

De invoercapaciteit van deze moderne raffinaderij is 200.000 ton ruwe tallolie, waardoor Fintoil de op twee na grootste raffinaderij van ruwe tallolie ter wereld wordt. De fabriek is ook ontworpen met de mogelijkheid om de invoercapaciteit in de toekomst uit te breiden.

Aan het bezoek van de bioraffinaderij zijn voor de bezoekers van Lignofuels 2024 geen extra kosten verbonden, maar het aantal plaatsen is zeer beperkt en wordt toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Kijk in de agenda voor meer informatie over Lignofuels 2024.

Beeld: Fintoil.