Lees verder
Redactie / Bergen op Zoom

In het opleidingsgebouw van het Markiezaat College in Bergen op Zoom wordt op dit moment een Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) ingericht.

Hier werken het CIV Biobased, Millvision B.V. en de Green Chemistry Campus B.V. samen aan de opleiding op het gebied van (nieuwe) ‘groene’ kunststoffen. Bedrijven kunnen deze materialen in het centrum ontwikkelen, producten testen en hun medewerkers (bij)scholen en trainen. Ook kunnen er in het KATC studenten worden opgeleid in kunststoftechnologie. De kunststoftechnologie wordt bovendien gepromoot via oriëntatie-/ en introductieprogramma’s.

Kennis van verwaarding

Via deze initiatieven wil West-Brabant uitgroeien tot een regio met een ruime kennis op het gebied van verwaarding van biomassa in polyolefine gebaseerde polymere materialen.

Toepassingen van deze materialen zijn bijvoorbeeld te vinden in de bouw, infrawerken en verpakkingen. Ook worden er nu al dashboards in auto’s vervaardigd van kunststof, deels gemaakt van natuurvezels. Het materiaal is lichter van gewicht. Dit heeft een positief gevolg voor het totaalgewicht van de auto. De drie partners hebben inmiddels op al deze gebieden gezamenlijke faciliteiten en kennis opgebouwd.