Lees verder
Hoe produceert de wereld in de toekomst haar chemicaliën en materialen als de maatschappij geen olie, gas en kolen meer gebruiken voor energie? Welke technologie is dan het meest kansrijk en kan zorgen voor de benodigde doorbraken om chemicaliën en materialen te kunnen maken uit bioresources die ‘circular by design’ zijn? Hoe kun je van CO2 bouwstenen voor polymeren maken? En wat zijn de laatste ontwikkelingen rond chemische recycling? Deze en andere vragen komen op 11, 14, 19 en 22 oktober aan bod in een reeks van 8 webinars.
Redactie / Wageningen

Wageningen University & Research organiseert deze gratis toegankelijke webinar-reeks samen met het nova-Institute. In vier dagenkrijgen deelnemers een update van wetenschappelijke kennis, inzichten en ontwikkelingen in de markt die helpen bij de ontwikkeling van een bedrijfsstrategie.

Programma in hoofdlijnen:

  • De reeks start op maandag 11 oktober met twee bijdragen over de toekomstige koolstofbehoefte en de transitie naar nieuwe, hernieuwbare koolstofbronnen.
  • Donderdag 14 oktober is gewijd aan de ontwikkelingen rond CO2-based products en chemische recycling.
  • Op dinsdag 19 oktober gaan experts in op de toekomst van raffinaderijen en grootschalige chemische productielocaties. Hoe blijven zij zonder fossiele grondstoffen intact? Verder op deze dag aandacht voor de laatste ontwikkelingen in beleid rond circulariteit en plastic.
  • Vrijdag 22 oktober start met twee webinars over het toekomstige gebruik van voedsel- en niet-voedselgewassen door de industrie. De webinarreeks sluit af met twee bijdragen over kansrijke toepassingen voor bio-afbreekbare plastics.

Deelname aan de afzonderlijke webinars of de hele reeks is gratis. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk. Het volledige programma is te downloaden als pdf.

Zie ook:

Beeld: Chokniti Khongchum/Shutterstock