Lees verder
HempFlax, Europa's grootste onafhankelijke hennepteler en -verwerker heeft een topjaar achter de rug. Uit de jaarresultaten over 2020 blijkt dat het bedrijf uit Oude Pekela de inkomsten zag stijgen stegen met 43% tot €14,5 miljoen.
Redactie / Oude Pekela

HempFlax gebruikt de hennepplant voor de productie van duurzame auto-onderdelen (voor Bugatti en Porsche), bouwmaterialen, dierenstrooisel en de natuurlijke pijnstiller CBD (waarvan een groot deel wordt geleverd aan Holland & Barrett). Het bedrijf ontwikkelde ook een nieuwe maaidorser, die de bloem, de stengel en de zaden van hennep scheidt. De machine is vooral populair bij boeren in de VS.

In 2020 nam HempFlax de Duitse fabrikant van isolatiematerialen Thermo Natur over en lanceerde het zijn nieuwe divisie bouwbenodigdheden.

“We zijn 25 jaar bezig geweest om van hennep een winstgevende onderneming te maken”, zegt Mark Reinders, CEO van HempFlax. “Door consequent te investeren en intensief te leren, is HempFlax erin geslaagd een verticaal geïntegreerde toeleveringsketen op te zetten waarmee natuurlijke producten kunnen worden geproduceerd die zich kunnen meten met niet-duurzame alternatieven in een reeks industrieën, van de bouw en de auto-industrie tot de dierenverzorgingssector. 2020 Is het vierde jaar dat HempFlax winstgevend is gegroeid, en de handel sinds het begin van het jaar geeft aan dat dit succes in 2021 zal worden voortgezet.”

Zie ook:

Beeld: Hempflax