Lees verder
The Future of Us op 18 september 2023 in Arnhem is een innovatief congrestival over de energietransitie en een circulaire economie. De focus ligt dit jaar specifiek op de eindigheid van grondstoffen. Energie produceren met groene technologieën, zoals zon en wind, vergt veel schaarse metalen. Hoe gaan we aan dit dilemma het hoofd bieden binnen de energietransitie?

Visionairs, uitvinders, waarmakers, politici, ondernemers, wetenschappers, studenten, startups en jij vinden elkaar op dit festival, dat is georganiseerd door Kiemt en Industriepark Kleefse Waard (IPKW), de ‘meest circulaire werkplek van Nederland. Vraag en aanbod worden aan elkaar gekoppeld, innovaties krijgen een podium en verhalen krijgen luisteraars. Op The Future of Us vinden, verbinden, vertellen en versnellen we.

Het thema van dit jaar is Breaking down Barriers. Om de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie tot een succes te maken, moeten de barrières worden doorbroken die deze transities in de weg staan. Denk aan barrières tussen sectoren, tussen plannen en de uitvoering ervan, en tussen het huidige gedrag en het gedrag dat we willen zien. Nationale en regionale grenzen vormen ook barrières, net als taal- en cultuurverschillen en verschillen in wet- en regelgeving. Al deze barrières komen aan bod.

De keynote sprekers van dit jaar zijn o.a. journalist en producent Teun van de Keuken, vooral bekend van ‘Keuringdienst van Waarde’, een tv-programma dat onderzoekt waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Een andere spreker is Rico Bakker, bedenker van podcasts en auteur van ‘De kracht van een slecht idee’, een boek dat op zoek gaat naar onconventionele antwoorden op cruciale vraagstukken.

Bovendien reikt Jan Terlouw de naar hem genoemde jaarlijkse Jan Terlouw innovatieprijs uit aan innovatieve start-ups met baanbrekende ideeën.

Beeld: Greenbutterfly/Shutterstock