Lees verder
Processes and products in the food industry must be constantly adapted to the latest tastes and regulations. Knowledge of ingredients is crucial in this respect. The Ingredient Maps portal, developed by Hanze University Groningen and the business community, gathers that knowledge from multiple sources and databases and unlocks it with the aid of artificial intelligence (AI).
Redactie / Groningen

Wynand Alkema, lector Data Science for Life Sciences and Health leidde het project samen met docent-onderzoeker Fenna Feenstra van het Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE) bij de Hanzehogeschool Groningen. Hij zegt: “Het gaat om miljoenen recepten in open access databases op internet, maar ook bedrijfseigen informatie over ingrediënten. We zochten een manier om daar efficiënter en effectiever gebruik van te maken, door slimme algoritmes toe te passen om relaties te leggen tussen data uit al die databases. In feite gaat het dus om een zoekmachine, waarmee je nieuwe ingrediënten vindt die je in een recept kunt stoppen die je anders niet had gevonden. Wij kunnen met AI keer op keer plausibele voorspellingen genereren voor vervangers van ingrediënten. Het geeft je als productontwikkelaar veel meer mogelijkheden om dingen te vinden.”

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.

Beeld: Hanzehogeschool