Lees verder
Het Britse bedrijf Arvia Technology gaat in de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom een opstelling plaatsen van hun innovatieve waterbehandelingssysteem voor onder meer de chemische industrie, farma en agrochem.
Redactie / Bergen op Zoom

Arvia maakte vorig jaar kennis met de Green Chemistry Campus via de BioVoice Innovation & Business Booster. Het pitchte een membraantechnologie voor het zuiveren van restwater in reactie op een challenge van Cargill en won daarmee een BioVoice innovatiecontract.

Milieuvriendelijk

Het nieuwe Nyex Rosaloxâ„¢ waterbehandelingssysteem van Arvia verwijdert organische vervuiling, zoals actieve farmaceutische bestanddelen (API’s), pesticiden, insecticiden en herbiciden uit afvalwater door middel van adsorptie en elektrochemische oxidatie. Bij adsorptie (niet te verwarren met absorptie) hecht een stof aan de oppervlakte van een andere stof. Het proces is zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Bovendien worden geen giftig slib en secundaire afvalstromen geproduceerd, waardoor verbranding of verwijdering van de vaste afvalstoffen niet langer nodig is.

Het systeem komt in september en oktober in de demofaciliteit van de Green Chemistry Campus te staan. Bedrijven die actief zijn in de farmacie, specialty chemicals en engineering, procurement & construction sector (EPC) kunnen een afspraak inplannen voor een kennismaking.

Neem contact op met business development manager Marcel Ernes van de Green Chemistry Campus voor meer informatie.

Beeld: Arvia Technology