Lees verder
De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie, VNCI, is positief over de nieuwe kabinetsvisie op biomassa, die vorige week werd gepresenteerd.
Den Haag

Met de nieuwe visie slaat de Nederlandse overheid volgens de VNCI een brug naar de inzet van biomassa voor de productie van materialen. Dat is een belangrijke stap voorwaarts, want tot nu toe werd het klimaatbeleid gedomineerd door energietoepassingen, zoals de discussie over bij- en meestook van biomassa voor energiecentrales.

Volgens de visie bieden groene chemie en materialen grote economische kansen voor de Nederlandse economie en kunnen ze belangrijk bijdragen aan het vervangen van fossiele door hernieuwbare grondstoffen en aan het beduidend kosteneffectiever reduceren van CO2–emissies. Het gaat daarbij om onder meer biomassa voor biobased bouwstenen voor de productie van chemicaliën en kunststoffen, biobrandstoffen voor lucht- en scheepvaart en voor het opwekken van hoge temperatuur warmte (stoom) voor de industrie. Er zijn in de markt concrete mogelijkheden voor investeringen op deze terreinen.

 

Zie ook: