Lees verder
Het Handboek Producten van de Nederlandse Chemie is vanaf nu als digitaal platform beschikbaar. De nieuwe site 'Chemie in Nederland' werd 26 maart gelanceerd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
Redactie / Geleen

Het handboek werd jarenlang gebruikt als overzicht van producenten van alle chemische stoffen die in Nederland worden geproduceerd, bewerkt of verhandeld. Voorheen moest dat worden opgezocht in het handboek, dat bij de Nederlandse ambassades lag. Met de nieuwe ‘Wikipedia van de Nederlandse Chemie’ is deze informatie vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Chemiebomen

Bovendien bevat het handboek extra informatie over de chemische waardeketens, ook wel ‘chemiebomen’ genoemd. Zo’n chemieboom beschrijft de synthesestappen, zodat in een oogopslag is te zien welke chemische producten als grondstoffen worden gebruikt in een bepaald proces om tot een product te komen verderop in de waardeketen. Bij alle chemische stoffen staat ook een algemene omschrijving en een beschrijving van het productieproces in grote lijnen.

100 jaar VNCI

Het nieuwe platform werd gelanceerd tijdens ‘Behind the scenes @Chemelot’, de eerste van een reeks evenementen in Nederlandse regionale chemieclusters, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de VNCI.