Lees verder
Het investeringsfonds SHIFT Invest breidt haar fonds uit naar € 25 miljoen met de toetreding van Topfonds Gelderland. Hiermee komt er meer financiering beschikbaar voor innovaties die voortuitgang boeken in maatschappelijke thema’s als agro-food, gezondheid en greentech.
Amstelveen

Het geld komt ten goede aan startende ondernemers en doorgroeiers met baanbrekende innovaties, die in deze sectoren dikwijls nogal kapitaalsintensief zijn en relatief lange ontwikkeltrajecten moeten doorlopen.

SHIFT Invest is opgericht door NBI InvestorsMenzisRabobankWageningen URTU Delft en het WNF. Het investeert rendementsgericht in ondernemingen die een positieve impact nastreven op het gebied van milieu en gezondheid.

Topfonds Gelderland investeert in innovatieve Gelderse bedrijven: biotechnologie en gezondheid vertegenwoordigen 48% van de portefeuille, agrofood 35% en cleantech en energie 17%. PPM Oost, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland en Overijssel is de fondsmanager van Topfonds Gelderland.

Marius Prins (directeur PPM Oost / Topfonds Gelderland): ‘De strategie van SHIFT Invest als marktfonds sluit uitstekend aan op de speerpunten van het innovatiebeleid in de Provincie Gelderland en stimuleert de coördinatie en samenwerking van SHIFT Invest met PPM Oost, Food Valley, Health ValleyStartLifeTNO en Wageningen Universiteit. Het versterkt het regionale ecosysteem en realiseert toegang tot start en groei kapitaal voor Gelderse ondernemers. Het professionele team van SHIFT Invest werkt ook nu al actief samen met PPM Oost.’