Lees verder
De provincie Gelderland ziet de circulaire economie als motor voor groene groei. Dat blijkt uit talloze recente initiatieven. Willem Huntink, programmamaker circulaire economie van Provincie Gelderland, laat een aantal de revu passeren in een nieuwe blog op Voordewereldvanmorgen.nl. Zoals:
Arnhem
  • In Wageningen Universiteit wordt enorm veel kennis ontwikkeld en onderzoek gedaan, bijvoorbeeld naar onderwerpen als bio-economie en het ontwikkelen van grondstoffen met algen, gras en vezels.
  • In het CleanTech Center in de Stedendriehoek zetten ondernemers en onderwijs samen stappen richting energietransitie, circulaire economie en bio-economie.
  • Via Oost NV en PPM Oost helpt de provincie duurzame startups op weg, zoals De Klik, dat bemiddelt en handelt in biomassa, E-Kite dat vliegeren combineert met het duurzaam winnen van energie, of Alucha dat samen met Universiteit Twente een technologie ontwikkelde waarbij papierslib kan worden gescheiden in bio-olie en mineralen.
  • Gedeputeerde Michiel Scheffer wil ervoor zorgen dat Gelderland de eerste afvalloze provincie wordt, door afval te gebruiken om nieuwe groene grondstoffen te maken.

Het Gelderland van de toekomst is volgens Willem Huntink een provincie waar initiatiefnemers, startups en bedrijven samen met kennisinstellingen en overheden werken aan een duurzame en groene provincie. Lees zijn volledige blog op Voordewereldvanmorgen.nl