Lees verder
Chemport Europe organiseert een reeks gratis webinars in aanloop naar het grote live-evenement Chemport Connect op 17 november. Op 14 oktober is het onderwerp 'Nieuwe biobased polymeertoepassingen voor hoogwaardige markten'.

De groeiende toepassing van biobased en/of biologisch afbreekbare polymeren is essentieel in de transitie naar een wereld die minder afhankelijk is van fossiel. Hierdoor moeten er meer biobased polymeren worden ontwikkeld voor traditionele marktsegmenten, zoals verpakkingen.

Er moeten echter ook nieuwe markten met een hoge toegevoegde waarde worden verkend. Tijdens dit webinar worden de laatste inzichten in biobased polymeereigenschappen en markten met toegevoegde waarde verkend. Hoe kunnen de juiste, aantrekkelijke marktsegmenten en kansen op het gebied van duurzaamheid worden ontdekt. Hoe kunnen de juiste materiaal- en degradatie-eigenschappen op een winstgevende manier worden ontwikkeld?

Doe mee op 14 oktober en laat je inspireren door innovators uit de industrie op het gebied van bioplastic 3D-printing, medische hulpmiddelen en leer van een Noordelijk kennisinstituut dat actief onderzoek doet naar de mogelijkheden en toepassingen van biopolymeren.

Aanmelden voor dit webinar is gratis, maar denk eraan om ook je ticket voor het live evenement op 17 november te kopen voor maar € 50, -!

Beeld: Ash Pollard/Shutterstock