Lees verder
Van 21 tot 22 februari 2024 zal het Lindner Congress Hotel in Düsseldorf opnieuw de locatie zijn voor de CLIB International Conference.

Onder de titel “Biomanufacturing a greener future” zal de vraag hoe biofabricage de chemische industrie en de manier waarop we produceren kan veranderen worden besproken vanuit verschillende perspectieven. Welke innovaties kan biofabricage vandaag en in de toekomst toegankelijk maken? Hoe zal het bijdragen aan de biologisering van industrieën en zo nieuwe toegevoegde waarde genereren? Kan het helpen om de uitdagingen van de klimaatverandering het hoofd te bieden?

Specifieke marktsegmenten, zoals de voedingsmiddelen- en diervoedersector, en verschillende grondstoffen, zoals C1-gassen of recyclingstromen, zullen worden besproken. In deze context komt ook de rol van circulaire benaderingen aan bod. Door de implementatie van de bio-economie en biofabricage in een internationale context te bespreken, wordt het mondiale beleidsperspectief meegenomen.

CLIB verwacht meer dan 180 deelnemers, waaronder vertegenwoordigers van de industrie, talrijke nationale en internationale MKB-bedrijven, onderzoeksinstellingen en belanghebbenden uit de politiek en verenigingen. De CIC is niet alleen de aftrap van het conferentiejaar 2024, maar zal – zoals altijd – ook partnerschappen initiëren binnen de waardenetwerken in de bio-economie en circulaire economie.

Zie de CLIB website voor details.

Beeld: jittawit21/Shutterstock