Lees verder
De CLIB International Conference 2020 vindt plaats op 6 en 7 februari 2020 in Düsseldorf en heeft als thema Biotechnologie: funderingen bouwen voor toekomstige generaties.

Sinds 2009 is de CLIB International Conference de ontmoetingsplaats voor de industriële biotechnologiegemeenschap. Het is het eerste bio-economische symposium van het jaar en brengt internationale experts van over de hele wereld samen in Düsseldorf, Duitsland.

De eerste dag van de conferentie neemt de twee megatrends van digitalisering en toegang tot alternatieve eiwitbronnen via biotechnologie op zich om de snelgroeiende wereldbevolking te voeden. Bovendien zal een interdisciplinaire paneldiscussie het onderwerp publieke perceptie van bio-economie behandelen, waarbij de vraag wordt gesteld of we een reeds verloren strijd voeren.

De tweede conferentiedag zal betrekking hebben op drie gebieden die zeer relevant zijn voor de bio-economie: toekomstige onderwijsprogramma’s voor de bio-economie en hun vereisten, het biotechnologische gebruik van CO2, evenals de toepassing van aromaten van lignine, met name in de groeiende kleefstoffenmarkt.