Lees verder
Kom meer te weten over de economische voetafdruk van biotechnologie in Europa en deel te nemen aan de discussie over de rol ervan in toekomstig economisch herstel en gezondheid.

Het Europese BBP profiteerde in 2018 van € 38,5 miljard van biotechnologie, volgens de recente studie van EuropaBio ‘Measuring the Economic Footprint of the Biotechnology Industry in Europe’. In het onderzoek werd gekeken naar de economische impact van de biotechnologie-industrie binnen de (toenmalige) 28 Europese lidstaten, in termen van bruto toegevoegde waarde (GVA), werkgelegenheid en handel.

Inclusief overloopeffecten loopt dat aantal op tot € 78,7 miljard. De directe bijdrage komt neer op ongeveer 1,5% van de totale industriële bruto toegevoegde waarde in de beoordeelde landen, ondersteund door 223.000 directe banen oplopend tot meer dan 700.000 met bijbehorende werkgelegenheid.

Zeer weinig andere sectoren verbeteren de kwaliteit van leven, kennis, innovatie, productiviteit en milieubescherming zoals biotechnologie dat doet.

Deelname aan het webinar is gratis, maar registatrie is verplicht.

Beeld: Peshkova/Shutterstock