Lees verder
Tijdens de Horizon Europe Kick-off (een online event) wordt een overzicht geboden van het nieuwe Horizon Europe programma. Het belang van dit programma voor Nederland wordt besproken en ook biedt de sessie inspiratie door voorbeelden uit de praktijk.

Tijdens dit evenement staan onder andere de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat stil bij het belang van het Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor Nederland en Europa. Daarnaast vertellen Eveline Crone (vice-president van de European Research Council) en Lucas Janssen (CEO van CEAD) wat de impact van Europese financiering is geweest voor hun onderzoek of onderneming.

Vijf thematische evenementen bieden vervolgens praktische informatie over de financieringsmogelijkheden binnen Horizon Europe. Ook krijgt u tips voor het schrijven van een goede aanvraag. De voertaal tijdens deze evenementen is Engels.

Thematische events

  • 16 maart 2021 Digital, Industry and Space 10:00 – 16:00
  • 18 maart 2021 Health 10:00 – 16:15
  • 23 maart 2021 Culture, Creativity and Inclusive Society & Civil security for Society 10:00 – 16:00
  • 25 maart 2021 Climate, Energy and Mobility 10:00 – 15:50
  • 30 maart 2021 Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment 10:00 – 16:30

Een plenaire livestream in de ochtend gaat over de verschillende mogelijkheden die Horizon Europe biedt binnen het betreffende thema. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen en experts tips en tricks voor een succesvolle aanvraag. ‘s Middags zijn er diverse parallelle infosessies en workshops door de National Contact Points van RVO. Deze kunnen themaspecifiek zijn, maar ook themaoverstijgend.

Voorbeelden van de themaoverstijgende parallelle sessies:

  • De juridische en financiële regels van Horizon Europe
  • Marie Skłodowska Curie Actions
  • European Research Council grants
  • European Innovation Council (voor ondernemers)

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om nieuwe relevante contacten te leggen door een matchmaking tool. Ook is het mogelijk om door middel van ‘virtual stands’ direct vragen stellen aan de relevante National Contact Points van RVO.

Kijk voor meer informatie op de website van RVO.nl

Beeld: Mopic/Shutterstock