Lees verder
Op dinsdag 3 september organiseert Flanders’ FOOD samen met Universiteit Gent en Watercircle.be een open kick-off event voor het project SUCR’EAU.

SUCR’EAU is gericht op het vinden van effectieve scheidingstechnologie om zetmeel en suikers terug te winnen uit het blancheerwater dat tijdens de verwerking van aardappelen tot friet wordt gebruikt. De warmte uit het water is mogelijk elders in de fabriek toepasbaar. Het valorisatiepotentieel van de zetmeel en suikers wordt nader onderzocht. Het water is na afloop te hergebruiken.

De kennis die in dit project wordt opgedaan, wordt aan de hand van workshops, demo’s, en events gedeeld met de deelnemers aan dit project. Behalve aardappelverwerkers, kunnen dat ook watertechnologiebedrijven en leveranciers van sensoren zijn. In een later stadium kunnen de technologische oplossingen wellicht ook ingezet worden voor voedingsprocessen met gelijkaardige suikerrijke stromen (zoals de suikerbiet- en/of zuivelindustrie).

Het kick-off event is vrij toegankelijk. Na de meeting is er de mogelijkheid om toe te treden tot de gebruikersgroep van SUCR’EAU om zo het project actief mee op te volgen en te sturen. Het programma en de locatie worden later bekendgemaakt. Meer informatie is via e-mail op te vragen bij Bianca Lefevre van Flanders’ FOOD.