Lees verder
Op 10 oktober wordt de nationale kick-off gehouden voor de studentenwedstrijd SLIMCirculair, voor het schooljaar 2019-2020.

SLIMCirculair is een ontwerpwedstrijd waarin multidisciplinaire mbo studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulaire ontwerp te maken voor een lokale opdracht(gever).

Tijdens de nationale kick-off voor de periode 2019-2020 worden de eerste toolboxen met materialen overhandigd aan een afvaardiging van de mbo-opleidingen en wordt er uitgelegd hoe de planning van de wedstrijd eruit ziet. In de periode daarna krijgen de studenten de kans deel te nemen aan maatwerk-workshops, masterclasses, gastlessen en bedrijfsexcursies. Op 22 januari is er een Landelijke Excellence Dag, boordevol met parallelle workshops, experimenteerlabs, trainingen en masterclasses. Na het inleveren van de 3D ontwerpen en rapportages in mei kan het publiek stemmen. De winnaars worden gekozen tijdens de finale op 17 juni 2020.

SLIMCirculair is een initiatief van BetterWorldSolutions en wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant geeft Energie, Provincie Friesland, diverse onderwijsgerelateerde organisaties, bedrijven in de circulaire economie en talloze betrokken en ondernemende mbo-organisaties en gemeenten.

De exacte locatie van de kick-off is nog niet bekend; dit zal een centrale plaats in Nederland zijn.