Lees verder
Chemport Europe organiseert een reeks gratis webinars in aanloop naar het grote live-evenement Chemport Connect op 17 november. Op 28 oktober is het onderwerp 'Europese ontwikkelingen naar biologisch afbreekbare polymeren - een waardeketenperspectief'.

In de transitie naar een maakindustrie die meer biobased polymeren en minder microplastics gebruikt, neemt de EU een leidende rol bij het opzetten van een beleidsroute en wetgevende infrastructuur. Tijdens dit webinar benaderen we deze transitie vanuit een waardeketenperspectief.

Valentina Bertato van het directoraat-generaal (DG) Milieu van de Europese Commissie zal spreken over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van beleid en wetgevende maatregelen rond opzettelijk toegevoegde microplastics.

Gerard Nijhoving (CEO Senbis Polymer Innovations), zal vervolgens vertellen hoe er in Noord-Nederland wordt gewerkt aan het ontwikkelen van biologisch afbreekbare oplossingen als antwoord op deze industriële uitdagingen.

Ook de eindgebruiker van deze biobased oplossingen speelt een cruciale rol in de transitie; daarom zal een van de eindgebruikers zijn visie geven op het belang en de uitdagingen rondom biobased alternatieven. Aan het einde van het webinar is er 30 minuten om de ontwikkelingen in de industrie en de EU te bespreken.

Aanmelden voor dit webinar is gratis, maar denk eraan om ook je ticket voor het live evenement op 17 november te kopen voor maar € 50, -!

Beeld: Ash Pollard/Shutterstock