Lees verder
Vijf jaar geleden, 25 september 2015, keurden wereldleiders de 17 SDG's goed tijdens de VN-top over duurzame ontwikkeling. Met nog slechts tien jaar te gaan, wordt er wereldwijd een ambitieuze inspanning geleverd om de SDG's tegen 2030 te realiseren. Technologische oplossingen spelen hierbij een belangrijke rol. Ze staan centraal tijdens de G-STIC-conferentie dit jaar.
Redactie / Brussel

VN-secretaris-generaal António Guterres zal aanwezig zijn op deze G-STIC-conferentie, die als hybride evenement wordt georganiseerd: live in Brussel voor een beperkt aantal deelnemers en online voor iedereen. Guterres zal zijn visie delen over wat er nodig is om duurzame oplossingen voor de grootste uitdagingen ter wereld te versnellen. Hij zal de afsluitende sessie op hoog niveau over duurzame ontwikkeling op 28 oktober introduceren, waarin Gro Harlem Brundtland (voormalig premier van Noorwegen en directeur-generaal van de WHO), Alexander De Croo (Belgische vicepremier) en Jeffrey Sachs (Earth Institute) zullen debatteren over hoe de transitie naar de SDG’s kan worden versneld.

Tijdens een rondetafelgesprek op 27 oktober zal de 10-koppige groep van het Technologische Faciliteringsmechanisme van de VN de balans opmaken over hoe ver we in het proces zijn gekomen. Ze zullen bespreken hoe we de internationale samenwerking op het gebied van wetenschap en advies over wetenschapsbeleid kunnen versterken om levens te redden, – niet alleen tijdens de huidige pandemie, maar ook daarna.

Zie de agenda voor meer informatie.

Beeld: a katz/Shutterstock