Lees verder
G-STIC is een reeks conferenties die gericht zijn op het versnellen van de ontwikkeling, verspreiding en inzet van technologische innovaties die het mogelijk maken om de Duurzame Klimaaldoelen te behalen. De vierde editie van G-STIC wordt van 26 tot 29 oktober 2020 georganiseerd als hybride evenement: live in Brussel voor een beperkt aantal deelnemers en online toegankelijk voor iedereen.

G-STIC heeft tot doel de ontwikkeling, verspreiding en inzet van technologische innovaties te versnellen die het bereiken van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) mogelijk maken. G-STIC richt zich op het opbouwen van kennisbanken en wereldwijde expertnetwerken ter ondersteuning van de technologische transities die nodig zijn voor de uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs en de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling.

G-STIC faciliteert het co-ontwerp en de coproductie van kennis en oplossingen die nodig zijn om de agenda voor klimaatverandering en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling uit te voeren, door samenwerking tussen gemeenschappen voor duurzame technologie en innovatie te bevorderen.

G-STIC wordt gezamenlijk gehost door VITO (de vooraanstaande onderzoeks- en technologieorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling in België) en 6 andere onafhankelijke onderzoeksinstituten zonder winstoogmerk: ACTS (African Centre for Technology Studies, Kenya), FIOCRUZ (Fundação Oswaldo Cruz; Brazilië), GIEC (Guangzhou Institute of Energy Conversion, China), IITD (Indian Institute of Technology Delhi, India), NACETEM (National Center for Technology Management, Nigeria) en TERI (The Energy and Resources Institute, India).