Lees verder
Innovaties in de productie en het gebruik van bouwmaterialen, spelen een hoofdrol in de ontwikkeling van aantrekkelijke, duurzame en moderne gebouwen. Tegelijkertijd is er toenemende aandacht voor hoe bouwmaterialen effect hebben op het milieu en de gezondheid van de gebruikers van een gebouw.

Het doel van deze eerste Global Science Technology & Innovation Conferences (G-STIC) is om een dialoog op gang te brengen over hoe duurzame en innovatieve bouwmaterialen, bedrijven, samenlevingen en overheden kunnen helpen om hun doelen kunnen te bereiken.  Doelen waaronder de door de Verenigde Naties opgezette Sustainable Development Goals (SDG’s). De bijeenkomst is van 23 t/5 25 oktober in Brussel.

Tijdens presentaties wordt ingegaan op standaardisering van regels, specifieke routekaarten om de SDG’s te halen, en efficiënt bouwen met het doel om ecologische en duurzame gebouwen over de hele wereld neer te zetten. De bijeenkomst biedt ook een kans voor interactieve discussies, gerelateerd aan duurzame en innovatieve bouwmaterialen, technologieën, drijfveren en barrières voor verdere invoering, aanbevelingen voor beleid en verspreiding en capaciteitsbouw.

Zie de bijgevoegde link voor het interactieve programma.

Zie de website voor meer informatie over de sprekers en de verschillende onderwerpen die tijdens de G-STIC aan bod komen.