Lees verder
Na vier jaar Grasgoed wordt dit Interreg-project rondom het verwaarden van maaisel op 12 maart 2020 officieel afgesloten met een slotconferentie in Mechelen.
Redactie / Mechelen

Het project was erop gericht om maaisel uit natuurbeheer een tweede leven te geven, bijvoorbeeld als veevoer, bodemverbeteraar, isolatiematten of graspapier. Nieuwe toepassingen werden uitgezocht, technieken en machines werden getest.

GrasGoed leverde heel wat succesvolle resultaten op. Op de slotconferentie wordt teruggeblikt en vooruitgegeken: wat brengt de toekomst na GrasGoed? Er zijn diverse boeiende sprekers, zoals Janez Potočnik, co-voorzitter van het VN Environment International Resource Panel, voorzitter van het Forum for the Future of Agriculture en RISE Foundation en lid van de adviesraad van het Europees Beleidscentrum. Deze toppoliticus en econoom spreekt over de rol van circulaire economie in klimaat- en biodiversiteitsvraagstukken.

Workshops en markt

Ook zijn er diverse workshops, waaronder een demonstratie van de machines van Natuurpunt, Vandervelden, Grassa! en VGR, een brainstormsessie over toekomstige projecten in de toekomst, Life Cycle Analysis (LCA) en de rol van graslanden als eiwitbron in een innovatieve, meer geïntegreerde landbouw. Op de informatiemarkt met biobased producten tonen zich doorlopend alle Grasgoed-partners en een aantal externe organisaties.

Partners van GrasGoed zijn Centre of Expertise Biobased Economie (CoE BBE), Millvision, Grenspark Kalmthoutse Heide, Natuurpunt, NewFoss, Natuurmonumenten, Agricon, Vandervelden, Grassa!, Provincie Noord-Brabant, Provincie Antwerpen, VGR, Inverde en Brabants Landschap.

Meer informatie is te vinden in de agenda.