Lees verder
Op donderdag 12 maart 2020 wordt het Interreg-project GrasGoed afgesloten met een slotconferentie in Mechelen, Vlaanderen.

Tijdens de slotconferentie wordt teruggeblikt op de resultaten van vier jaar Grasgoed en vooruitgegeken naar de toekomst. Er zijn diverse boeiende sprekers, waaronder de VN-toppoliticus en econoom Janez Potočnik, die ingaat op de rol van circulaire economie in klimaat- en biodiversiteitsvraagstukken. Ook zijn er diverse workshops en een kleine informatiemarkt waar Grasgoed-partners en een aantal externe organisaties zich presenteren.

Inschrijven is gratis en kan tot en met zondag 1 maart

Programma
09:30 Ontvangst met koffie en thee
10:00 Verwelkoming door dagvoorzitter Steven Vromman (bekend als 'Low Impact Man')
10:05 Het belang van samenwerking, door Noah Janssen, directeur Natuurpunt
10:10 GrasGoed: eind goed, al goed? Door Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten
10:30 How can Circular Economy help us solve the Climate and Biodiversity Challenges, door Janez Potočnik, co-voorzitter van het VN Environment International Resource Panel, voorzitter van het Forum for the Future of Agriculture and RISE Foundation en lid van de adviesraad van het Europees Beleidscentrum.
11:30 GrasGoed: van goed naar beter - resultaten, door Bert Delanoeije, Diensthoofd Natuurpunt en projectmanager GrasGoed. Tevens vertoning slotfilm.
11:50 Lunch (met innovatieve productenmarkt en netwerking)
13:00 Workshops GrasGoed op terrein (outdoors, demonstratie machines Natuurpunt, Vandervelden, Grassa! en VGR), Natuur en circulaire economie (brainstormsessie over projecten in de toekomst), Life Cycle Analysis (LCA, wat is het en wat kan je ermee?), Graslanden als bron van eiwit (innovatieve, meer geïntegreerde landbouw).
15:00 Pauze
15:20 Plenaire afsluiting met panelleden uit verschillende sectoren: highlights uit de workshops en paneldiscussie over enkele heikele punten binnen GrasGoed doorheen de keten.
16:20 Slotwoord
16:30 Receptie