Lees verder
De VNCI viert in 2018 haar 100-jarig bestaan met een aantal ‘Behind the scenes’ evenementen op verschillende locaties in het land. Op maandag 26 maart is het terrein Chemelot in Geleen, ‘Een hotspot voor chemische innovaties’.

Tijdens het evenement wordt niet alleen kort teruggeblikt op spannende innovaties, maar vooral ook vooruitgekeken en de vernieuwing van de chemische industrie gevierd. Verwacht verrassende onderwerpen en een inspirerend kijkje achter de schermen.

‘Over vijf à tien jaar staan wij bekend als een van de meest innovatieve chemie- materialensites van Europa’, zegt Robert Claasen, executive director Chemelot. Ook wil Chemelot rond die tijd een van de meest duurzame sites zijn. ‘We moeten de CO2 footprint van alle bedrijven optimaliseren, maar in de hele waardeketen zit nog veel potentie. Welke nieuwe grondstoffen gaan we gebruiken en welke oplossingen bedenken we voor grote uitdagingen?’

Chemie in Nederland

Extra bijzonder tijdens Behind the scenes @Chemelot is de lancering van het digitale platform ‘Chemie in Nederland’. Deze ‘Wikipedia van de chemie’, die het voorheen papieren Handboek van de Chemie vervangt, is uniek in de wereld. Bekijk het platform live tijdens de Behind the scenes Tour.