Lees verder
De VNCI viert in 2018 haar 100-jarig bestaan met een aantal ‘Behind the scenes’ evenementen op verschillende chemieclusters in het land. Op vrijdag 5 oktober is Chemport Emmen, ‘European green chemistry hotspot’, gastheer.

Samen blikken we niet alleen kort terug op spannende innovaties, maar kijken we vooral vooruit en vieren de vernieuwing van de chemische industrie. U kunt verrassende onderwerpen en een inspirerend kijkje achter de schermen verwachten.

Het event staat in het teken van Innovatie en Sustainability. Chemport Emmen kan hierin veel laten zien. Er is innovatie en vernieuwing, de middelen zijn aanwezig en de locatie biedt potentie. Het onderwijs werkt nauw samen met het bedrijfsleven, waarbij de kracht zit in de vraaggestuurde werkwijze. Waar veel regio’s bezig zijn om dergelijke processen en samenwerkingen op te zetten, wordt dit in Drenthe al concreet gedaan. Daarnaast werkt de regionale en lokale overheid hard mee om de samenwerking te faciliteren en ontwikkelingen mogelijk te maken.

Dagvullend programma

Om een zo groot mogelijk publiek te trekken is gekozen voor een modulair dagvullend programma. Dit biedt deelnemers de mogelijkheid om op verschillende momenten in te stappen.

Het ochtendprogramma start met een ondernemersblok. Dit blok staat in het teken van de ondernemers, waaronder een aantal SUSPACC-leden, die zich inzetten om te innoveren en voorop te lopen in de transitie naar een biobased en circulaire economie.

Het middagprogramma staat vervolgens in het teken van kennis in relatie tot ondernemers. Het gaat om de vraaggestuurde gedachte die zowel voor NHL Stenden/Green PAC als Drenthe College/DC Tech van belang is. De deelnemers krijgen een kijkje in de keuken van het toegepast onderzoek en de startups van het iLab komen aan bod.

Het avondprogramma biedt vervolgens een uitstapje naar WILDLANDS Adventure Zoo. Hier komen we allen samen voor een afsluitend diner en borrel en worden de resultaten van de verschillende onderdelen besproken.

U bent van harte welkom bij dit feestelijke evenement. Reserveer 5 oktober dus alvast in uw agenda.

Colette Alma (Directeur VNCI): “Chemport Emmen blinkt uit in biobased composieten en polymeren. Ik ben er van overtuigd dat ze daarmee de sleutels in handen heeft om de benodigde opschaling richting biobased en circulair versneld te realiseren.”