Lees verder
Woensdag 16 oktober vindt in Evenementenhal Delfzijl Behind the scenes @Eemsdeltavisie 2019 plaats, met als thema ‘Natural Steps’.

Het is de laatste in de serie ‘Behind the scenes’, evenementen van de VNCI waarbij chemieclusters centraal staan. De dag wordt mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van Chemport Europe, Chemie Park Delfzijl, Groningen Seaports, SBE en Eemsdelta EZ, EemsdeltaGreen, NPAL en een groot aantal bedrijven.

Ambities

Tijdens de dag spreekt Marinus Tabak, directeur van de Eemshavencentrale van RWE en Plant Manager of the Year 2019. Hij heeft de ambitie het beeld van de industrie- en energiesector te verbeteren. Verder zijn er die dag diverse sprekers die ingaan op het thema Natural Steps. Wat betekenen de ambities uit industrie-agenda voor de Eemsdelta en de uitkomsten van de Industrietafel Noord-Nederland? Er is gekozen voor een purpose driven aanpak waarbij niet op voorhand voor een enkele oplossingsrichting wordt gekozen. Maar wat betekenen deze ambities voor de korte en middellange termijn? Welke stappen brengen ons dichter bij het uiteindelijke doel?

Behind the scenes @Eemsdeltavisie is tevens de finaledag van Northern Back from the Future, een scenariowedstrijd voor studenten en young professionals bedacht door Industrielinqs.