Lees verder
In Papenburg is de aftrap gegeven voor het nieuwe INTERREG-project Bio-economie Groene-Chemie. Tegelijkertijd werd het project Bio-economie in de Non-Food sector afgesloten. De kick-off vond vorige week plaats tijdens het internationale congres ECOinnovaties uit Biomassa.
Redactie / Papenburg

De ontwikkeling van de bio-economie en de groene chemie wordt in de strategische visie No(o)rd2020+ genoemd als één van de kansen om de Eems-Dollard Regio (EDR) economisch sterker te maken. De beide projecten dragen daaraan bij. Ze hebben ertoe geleid dat zich sterke grensoverschrijdende netwerken hebben gevormd tussen bedrijven en kennispartners in het noorden.

In het nieuwe project Bio-economie Groene-Chemie worden deze netwerken verder uitgebreid om de kennisoverdracht tussen chemie en de agrosector te stimuleren. In totaal zijn er 53 bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties betrokken bij het ‘Groene-Chemie’ project. Een aantal daarvan presenteerde zich op het ECOinnovations congres.

Ondersteuning

De twee Bio-economie projecten zijn in het kader van het INTERREG VA programma Deutschland-Nederland ondersteund met middelen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Ze worden gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant en Overijssel en door de deelstaat Niedersachsen.