Lees verder
Innovatieve start-ups in de biocirculaire economie staan tegenwoordig in de belangstelling. Ze krijgen volop media-aandacht en winnen soms allerlei prijzen. Vervolgens stokt echter de commerciële ontwikkeling. Het Green Chemistry Innovation Lab (iLab) helpt ze verder.
Redactie / Bergen op Zoom

Geert Mol, projectleider van het iLab: “Wij ondersteunen start-ups in de groene chemie in de breedte van de bedrijfsvoering: met laagdrempelige huisvesting- en labfaciliteiten, financieringsbronnen, begeleiding en ondersteuning door mensen met technische competenties, maar ook via coaching op het gebied van ondernemerschap. Bovendien hebben we in de Deltaregio toegang tot een uitgebreid ecosysteem, een relevant netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen van MBO tot universiteit.”

Vlak na de oprichting van het nieuwe iLab meldden zich al twee starters aan: Bionative Industries, dat wateroplosbare plasticvervangers maakt van zetmeel en ontwerper Don Kwaning, die verpakkings- en bouwmaterialen ontwikkelt uit de Pitrusplant.

Lees het gehele artikel in Agro&Chemie.

Beeld: Bionative Industries