Lees verder
Meer dan 300 bezoekers trok de derde ABC Conferentie op de Brightlands Chemelot Campus vorige week. Zij volgden een tjokvol, maar afwisselend programma waarin de hele waardeketen van biobased materialen aan bod kwam.
Redactie / Den Haag

Het was de derde ABC Conferentie, georganiseerd door het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials, kortweg AMIBM. Daarin werken Maastricht University, RWTH Aachen en het Fraunhofer Instituut samen aan een geïntegreerd, multidisciplinair onderzoeksprogramma. Doel is de kloof te dichten tussen fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek en de markt.

Dat kwam tijdens de conferentie tot uitdrukking in de vele lezingen van experts waarin de kennis van chemie, biologie, geneeskunde, duurzaamheid en marketing werd gecombineerd tot een boeiende mix die een goed beeld gaf van de activiteiten van AMIBM: van biokatalyse tot DNA-onderzoek naar spinnenzijde, van zelfversterkt biocomposiet tot orgaan-regeneratie en van microrobotica tot textiel. Lees het volledige verslag in Agro&Chemie.