Lees verder
Het Bio-based Industries Consortium (BIC) roept in een paper op om het partnership met de Europese Commissie onder het nieuwe EU Research & Innovation Framework programma (FP9), voort te zetten.
Redactie / Brussel

BIC wil dat het huidige BBI JU wordt voortgezet (een BBI 2.0) om twee redenen:

  • Financiering vanuit het BBI JU is cruciaal om research om te zetten in innovatie en het uitrollen hiervan in Europa. En daarmee dus een competitieve Europese bio-economie te ontwikkelen.
  • BBI JU brengt verschillende sectoren en complete waardeketens bij elkaar, mobiliseert de relevante stakeholders, van MKB’ers tot grote bedrijven. Van leveranciers van grondstoffen en technologieën tot merkeigenaren.

Volgens het paper van BIC is de BBI JU een belangrijke pilaar van de Europese strategie voor de bio-economie. Het speelt een hoofdrol in het creëren van markten voor biobased producten en maakt een duurzame, biobased en circulaire economie mogelijk. Betrokkenheid bij de bio-economie is volgens BIC zonder twijfel van groot belang voor de interne markt en kan worden uitgerold over de rest van de wereld. Daar zullen uiteindelijk meer dan 500 miljoen Europese consumenten de vruchten van plukken.

‘De BBI JU heeft unieke kansen voor publieke en private onderzoekers gecreëerd om samen te werken. Het geeft toegang tot nieuwe kennis en garandeert de financiering van projecten’, schrijf BIC in het paper. ‘BBI JU heeft geleid tot multidisciplinaire R&D en het stimuleert sector overschrijdende samenwerkingen. Het brengt partners samen op het gebied van biobased waardeketens, vanuit de landbouw, energie, watersector, tot automotive en bouw. ‘

Meer weten over waarom BIC het partnership wil behouden? Lees het complete paper.